Eero Lehtimäki

Eero Lehtimäki on klarinetisti ja kapellimestari, joka työskentelee monien eri tyylien ja aikakausien musiikin parissa. “Perinteisemmän” klarinetismin ohella hän on mm. levyttänyt mukaelman Mozartin klarinettikonsertosta Retuperän WBK:n solistina. Hän toimii myös Brinkhall soi -festivaalin taiteellisena johtajana.

Lehtimäki valmistui klarinetistiksi ja bassoklarinetistiksi Helsingin konservatoriosta, minkä jälkeen hän jatkoi klarinettiopintojaan Sibelius-Akatemiassa Niina Selinin johdolla sekä mestarikursseilla. Hän on opiskellut myös historiallisten klarinettien soittoa Itävallassa Ernst Schladerin johdolla ja konsertoinut niillä mm. Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Kevyempien musiikkityylien parissa hän on työskennellyt saksofonistina big bandeissa, teattereissa ja äänitysstudioissa.

Kapellimestarina Lehtimäki teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen jo yli puolet Suomen kaupunginorkestereista on kutsunut hänet vierailevaksi kapellimestarikseen. Oppinsa Eero sai Jorma Panulan luokalla, minkä lisäksi hän opiskeli orkesterin- ja oopperanjohtoa Universität für Musik und darstellende Kunst -yliopistossa Wienissä. Muusikon ja kapellimestarin työnsä ohella hän opiskelee Aalto-yliopistossa akustiikkaa.

Kuva: Heli HirveläTakaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Muut yhteistyökumppanit: