Eero Lehtimäki

 

Eero Lehtimäki on klarinetisti ja kapellimestari, joka työskentelee monien eri tyylien ja aikakausien musiikin parissa. “Perinteisemmän” klarinetismin ohella hän on mm. juuri levyttänyt mukaelman Mozartin klarinettikonsertosta Retuperän WBK:n solistina.

Lehtimäki on valmistunut klarinetistiksi ja bassoklarinetistiksi Helsingin konservatoriosta, minkä jälkeen hän on jatkanut klarinettiopintojaan Sibelius-Akatemiassa Niina Selinin johdolla sekä mestarikursseilla. Hän on opiskellut myös historiallisten klarinettien soittoa Itävallassa Ernst Schladerin johdolla ja konsertoinut niillä mm. Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Kevyempien musiikkityylien parissa hän on työskennellyt saksofonistina big bandeissa, teattereissa ja äänitysstudioissa.

Voitettuaan kansainvälisen NWBC-kapellimestarikilpailun 2014 Lehtimäki on vieraillut useiden orkestereiden kapellimestarina sekä Suomessa että ulkomailla. Kapellimestariopintoja hän on viimeistellyt Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Jorma Panula ja Atso Almila. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa ja oopperanjohtoa myös Wienissä. Lisäksi hän harrastaa opiskelua Aalto-yliopistossa, jossa perehtyy akustiikkaan sekä äänen ja musiikin aiheuttamiin tunnevaikutuksiin.

Kuva: Teemu Ojala FotoTakaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: