Fredrika Mikkola

 

Fredrika Mikkola valitsi viulun soittimekseen jo kolmevuotiaana. Hänen ensimmäiset opettajansa olivat Siljamari Heikinheimo Helsingissä ja Sofia Goloboff-Rigoni Pariisissa. Vuodesta 2014 lähtien opettajana Helsingissä on professori Tuomas Haapanen.

Nyt yhdeksänvuotias Fredrika on koululainen, joka käy École St. Didier -koulua Pariisissa. Vuonna 2015 hän pyrki koesoitolla Pariisin Francis Poulenc -konservatorioon ja pääsi professori Constantin Bogdanasin oppilaaksi. Konservatoriossa Fredrika on opiskellut viulunsoiton lisäksi säveltapailua ja kamarimusiikkia, laulanut kuorossa ja ollut jousikvartetin ykkösviulisti. Hän on jo ehtinyt esiintyä Pariisissa ja Saumurissa Ranskassa sekä Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla, Iitin musiikkijuhlien talvikonsertissa ja Tammisaaressa Suomessa.

Toukokuussa Fredrika pyrki ja pääsi arvostettuun Conservatoire à rayonnement régional de Paris -konservatorioon, maestro Florin Szigetin oppilaaksi. Sekä Bogdanas ett Szigeti ovat mm. tunnetun, Iitin festivaalillakin vierailleen Enesco-kvartetin jäseniä.

Kuva: Virpi NärkkiTakaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Kaksi säveltäjävierasta ja kantaesitys 2018

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Finland Festival

KymiKymenlaakson Maataloussäätiö sr


SharpCellWebhotellit ja verkkotunnukset

Kaslink Foods Oy