Jorma Hynninen

Professori Jorma Hynninen on suomalaisen esittävän säveltaiteen kansainvälisesti arvostetuimpia edustajia niin ooppera-, lied- kuin konserttilaulajana. Ennen voittoaan Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa vuonna 1969 hän opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa Matti Tuloiselan sekä Antti Koskisen johdolla ja täydensi opintojaan Roomassa Luigi Riccin oppilaana.

Hynnisen ura oopperalaulajana on ollut loistelias. Hän on esiintynyt maailman merkittävimmillä esiintymisareenoilla New Yorkissa, Pariisissa, Berliinissä, Hampurissa, Buenos Airesissa, San Franciscossa, Milanossa, Wienissä ja Moskovassa. Hän on tullut erityisen tunnetuksi Kreivi Almavivana, Tannhäuserin Wolframina, Jevgeni Oneginin Jevgeninä, unohtamatta mieleenpainuvia rooleja Punaisen viivan Topina, Thomaksena ja Vincentinä. Hynninen on kantaesittänyt nimiroolit lukuisissa kotimaisissa oopperoissa kuten Aulis Sallisen Kullervossa ja Einojuhani Rautavaaran oopperassa Aleksis Kivi. Kaikkiaan oopperarooleja on kertynyt yli 70. Yli kymmenen suomalaisen oopperan levytysten lisäksi Hynninen on levyttänyt keskeistä oopperaohjelmistoa, liediä, hengellistä musiikkia, negro spirituaaleja ja evergreenejä – runsaat 140 levytystä.

Hynninen toimi Kansallisoopperan taiteellisena johtajana vuosina 1984–1990 ja Joensuun laulujuhlien taiteellisena johtajana 1980–1991. Hän on myös ollut Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja sekä Sibelius-Akatemian laulumusiikin professori. Hänen saamiaan palkintoja ovat mm. Pro Finlandia, Suomi-palkinto, Cannes Classical Award ja Valtioneuvosto 200 -juhlamitali. Professorin arvonimi Hynniselle myönnettiin 2005.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Muut yhteistyökumppanit: