Terhi Kaakinen

Terhi Kaakinen on ammattilaiskuvanveistäjä, joka on valmistunut Lahden Taideinstituutista. Hänen ilmeikkäitä, värikkäitä puuveistoksiaan on useissa yksityisissä sekä julkisissa kokoelmissa, mm. valtion, Lahden taidemuseon ja Oulun taidemuseon kokoelmissa sekä Örebron kaupungin kokoelmissa ja lahtelaisessa Jalkarannan koulussa.

Kun Kaakinen veistää väritettyjä puuveistoksia, aloittamiseen tarvitaan sähkösaha tai vannesaha, ja työ jatkuu taltalla, nuijalla, puukolla ja nauhahiomakoneella. Teosten aiheiden hän kertoo usein kumpuavan omasta kolmilapsisen perheenäidin arjesta hauskuudessaan ja raastavuudessaan. ”Yleisin ja minulle yleensä innostavin teosaiheeni on varmastikin lapsi. Veistokseni ovat kukin huolella veistetty oma muotokuvansa, mutta yhtä tärkeitä ovat suhteet, joita ne muodostavat toisten veistosteni ja katsojan kanssa. Todellisuus ja sadut saavat temmeltää veistoksissani yhtä vapaasti ja rinnakkain herkkyyttä unohtamatta. Työskentelytapani on intuitiivinen, tartun prosessissa pulpahteleviin ideoihin ja suunnitelmat usein muuttuvat tehdessä.”
Aiemmin tänä vuonna Kaakisella on ollut Lapset-niminen näyttely Galleria Rongassa Tampereella. Seuraavat näyttelyt ovat Galleria Koivulinnassa Pukkilassa juhannuksen jälkeen ja oululaisessa Galleria 5:ssä lokakuussa.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Muut yhteistyökumppanit: