David Chaillou

Pariisilainen David Chaillou säveltää teoksia orkestereille ja pienemmille kokoonpanoille mutta myös musiikkia näyttämölle ja elokuviin. Elektroninen musiikkikaan ei ole hänelle vierasta.

Tunnetun ranskalaisen kirjailijan Michel Chailloun poika aloitti pianonsoiton opiskelun seitsemänvuotiaana. Opinnot jatkuivat mm. Pariisin konservatoriossa, jossa hän suoritti pianonsoiton, akustisen musiikin ja harmonian tutkinnot. Sorbonnen yliopistossa hän opiskeli historiaa ja musiikin historiaa. Tohtorintyönsä hän teki aiheesta ranskalainen ooppera, ja se julkaistiin myös kirjana nimellä Napoléon et l’Opéra: La politique sur la scène (1810–1815).

Useita palkintoja ja huomionosoituksia monipuolisesta tuotannostaan saanut Chaillou on omistautunut myös musiikkikasvatukselle. Hän on säveltänytkin lapsille, mm. oopperan Little Nemo. Se perustuu amerikkalaiseen Winsor McCayn sarjakuvaan Little Nemo in Slumberland, joka ilmestyi ensimmäisen kerran The New York Herald -lehdessä vuonna 1905. Tällä hetkellä Chaillou toimii apulaisprofessorina Lille Nordin ESPE-yliopistossa, jossa opettaa musiikkikasvatusta tuleville opettajille. Hän on opettanut myös Sorbonnen ja Lorrainen yliopistoissa mm. musiikkianalyysia.

Kuva: Ulf AndersenTakaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: