Eero Lehtimäki

Klarinetisti Eero Lehtimäki työskentelee nykyisin pääosin kapellimestarina mutta keikkailee yhä säännöllisen epäsäännöllisesti myös solistina, kamarimuusikkona sekä eri orkestereiden riveissä. Orkesterinjohdon läpimurtonsa hän teki johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen lähes kaikki Suomen kaupunginorkesterit ovat kutsuneet hänet vierailevaksi kapellimestarikseen. Lehtimäki aloittaa Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina syksyllä. Brinkhall soi -festivaalin taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2018.

Lehtimäki valmistui klarinetistiksi Helsingin konservatoriosta Okko Kivikatajan ja Patrik Stenströmin opista, minkä jälkeen hän jatkoi klarinetinsoiton opintoja Sibelius-Akatemiassa Niina Selinin johdolla. Historiallisten klarinettien soittoa hän on opiskellut Itävallassa ja Saksassa Ernst Schladerin johdolla sekä klassismin ajan yhtyesoiton mestarikursseilla. Kapellimestarin oppinsa
Lehtimäki sai Jorma Panulan luokalla. Lisäksi hän on opiskellut orkesterin- ja oopperanjohtoa Universität für Musik und darstellende Kunst Wien -yliopistossa opettajinaan Johannes Wildner, Simeon Pironkoff ja Konrad Leitner. Onpa hän ehtinyt osallistua Jorma Panulan ja Valeri Gergijevin mestarikursseille ja opiskella yksityisesti Hannu Linnun ja Petri Sakarin johdolla.

Kapellimestarin ja muusikon työnsä ohella Lehtimäki on opiskellut myös akustiikkaa Aalto- yliopistossa. Hän ihannoi monipuolista ymmärrystä ja sivistystä ja tekee musiikkia viedäkseen sen avulla kuulijat paikkoihin, joita he eivät osaisi edes kuvitella.

Kuva: Heli HirveläTakaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: