Eeva-Sofia Rauramo

Eeva-Sofia Rauramo syntyi diplomaatti-isän ja taiteilijaäidin perheeseen 1943 Sofiassa, Bulgariassa. Koulunsa hän kävi Helsingissä, ja jatko-opintoihin pyrkiminen Ateneumiin oli tähtäimessä kouluaikana. Opinnot suuntautuivat kuitenkin filologiaan Helsingin yliopistossa, jossa Rauramo suoritti humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon. 1970-luvulla hän muutti Stanfordiin Kaliforniaan, jossa osallistui vuosien mittaan useille taidekursseille ja sai töitään näyttelyihin.

Palattuaan kotimaahan Rauramo aloitti piirustus-, maalaus- ja opetustöidensä ohella veiston opiskelun Veikko Myllerin klassisen kuvanveiston ryhmässä vuonna 1984. Taiteen harrastamisesta tulikin aikaa myöten ammatti: kuvanveistäjä. Monissa Rauramon töissä pohjana ovat luonnon ja ihmisten havainnointi ja erilaisten aiheiden visualisointi. Inspiraationa voivat olla myös historia ja taidehistoria, joista Rauramo tekee omia tulkintojaan. Valtaosassa veistotöitä keskeisenä teemana on kuitenkin ihminen. Erityisesti kasvot ja ilmeet kiehtovat taiteilijaa, joka on tehnyt muotokuvia myös tilauksesta.

Rauramo käyttää töiden muovailuun savea tai punavahaa. Valmis työ valetaan sitten pronssiin. Siten on mahdollista tehdä töihin hyvin pieniä yksityiskohtia. Rauramo on tehnyt töitä pronssin ohella myös kipsiin, betoniin, kirjasinmetalliin, alumiiniin ja vuolukiveen sekä marmoriin. Hopea on tullut mukaan toistaiseksi vain ”koristeena”.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: