Enesco-kvartetti

 

Eriikk2a

Enesco-kvartetti perustettiin Bukarestissa vuonna 1979 Romanian merkittävimmän 1900-luvun säveltäjän George Enescun (1881–1955) muistoksi. Paitsi säveltäjä, Enescu (ransk. Enesco) oli myös viulisti, pianisti, kapellimestari ja opettaja.

Kvartetti laajoine ohjelmistoineen nousi nopeasti kansainväliseen tietoisuuteen. Klassisen ohjelmiston lisäksi se tunnetaan nykysäveltäjien jousikvartetille tehtyjen teosten kantaesityksistä. Monet uusista teoksista on sävelletty nimenomaan Enesco-kvartetille. Kvartetti on esiintynyt maailman tunnetuimmissa konserttisaleissa, ja sen jäsenet saavat jatkuvasti kutsuja opettamaan mestariluokille. He ovat luonnollisesti myös levyttäneet paljon ja saaneet levytyksistään palkintoja: parhaan levyn palkinnon Espanjassa 1986 sekä Ranskan Le Grand Prix de l’Académie Française du Disque 1989 ja Le Diapason d’Or 1994. Heille on myös suotu harvinainen mahdollisuus soittaa tietyissä yhteyksissä Stradivarius-instrumentteja, jotka kuuluvat Espanjan hoville.

35-vuotisjuhlapäiväänsä Enesco-kvartetti vietti vuosi sitten konsertoimalla Salle Gaveaussa Ranskassa. Vuoden viimeinen kiertue ulottui Etelä-Koreaan saakka. Suomessa etenkin Kuhmon kamarimusiikkitapahtumassa usein nähdyssä kvartetissa soittavat Constantin Bogdanas ja Florin Szigeti, viulu, Vladimir Mendelssohn, alttoviulu ja Dorel Fodoreanu, sello.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: