Iitin musiikkijuhlat 10 vuotta

Kymmenen vuoden ikään ehtinyt Iitin musiikkijuhlat saa tulevana kesänä vieraakseen virolaisen kamariorkesterin, jolle vierailu on samalla ensiesiintyminen Suomessa. Nuori Tallinn Sinfonietta kapellimestarinaan Andres Mustonen esiintyy perjantai- ja lauantaikonserteissa Iitin kirkossa kesäkuussa. Myös Kaija Saariahon teos Terra Memoria jousiorkesterille kuullaan ensi kertaa Suomessa.

Juhlavuoden festivaalin esiintyjäkaartiin kuuluu useita taiteilijoita, joita on nähty ja kuultu kymmenen vuoden aikana Iitissä. Uusia nimiä Mustosen ja Tallinn Sinfoniettan ohella ovat brittiläinen alttoviulusti Paul Silverthorne sekä pianisti, kapellimestari ja UMOn taiteellinen johtaja Kirmo Lintinen jazztrioineen.

Kaikkiaan kymmenestä konsertista koostuvaa festivaalia vietetään aiempaa pidemmästi, kokonaisen viikon verran. Ennen varsinaista torstai-illan avajaiskonserttia avataan oma juhlanäyttely kirkonkylässä ja pidetään toivekonsertti Lossirannan kartanossa Vuolenkoskella Pohjois-Iitissä. Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseossa sukelletaan jo toistamiseen elokuvamusiikin maailmaan, nyt näyttelijä Kari-Pekka Toivosen ja peräti 11 muusikon voimin.

Avajaiskonsertti Iitin kirkossa 14.6. käynnistyy E. Rautavaaran konsertolla Cantus arcticus, jonka on pianolle sovittanut Peter Lönnqvist. Pianisteina konsertissa esiintyvät Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola ja Risto Lauriala. Avajaiskonsertin kuten myös tiistai-illan toivekonsertin juontaa Aarno Cronvall.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: