Iitin musiikkijuhlayhdistyksellä kaksi talvikonserttia osana kulttuuriviikkoa: Mieletön musiikin maailma!

Iitin musiikkijuhlayhdistys järjestää keskiviikkona 19. helmikuuta Iitin seurakuntakeskuksessa konsertin, joka on osa Iitin kulttuuriviikkoja. Bassolaulaja Oskari Nokso-Koiviston ja pianisti Jukka Nykäsen konsertti kantaa nimeä ”Mieletön musiikin maailma – taidetta pintaa syvemmältä”.

Nokso-Koivisto on entinen opiskelijapoliitikko ja diplomi-insinööri, joka lähti opiskelemaan laulua Sibelius-Akatemiaan ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi viime vuonna. Hän on opiskellut myös Santa Cecilian konservatoriossa Roomassa. Nokso-Koiviston työskentelyä musiikin parissa leimaavat monipuolisuus, monitaiteellisuus ja arvaamattomuus. YouTubessa on nähtävänä mm. hänen esityksensä ”Tuen tarkoitus”. Teksti on peräisin sosiaali- ja terveysministeriön asettaman työryhmän uuden sosiaalihuoltolain luonnoksesta 2013.

Pianisti, säveltäjä ja sovittaja Jukka Nykänen valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2004. Hän on monipuolinen muusikko, jolle luonteenomaista ovat ennakkoluulottomuus, kokeilunhalu ja monityylisyys. Hänen erityisalaansa on omat sovitukset vaikkapa elokuvien, musikaalien ja tv-sarjojen tunnusmusiikkien pohjalta. Myös suomalaiset kansanlaulut saavat hänen käsissään uuden käsittelyn milloin Bachin, milloin Chopinin hengessä. Solistina Nykästä on kuultu niin sinfoniaorkesterien kuin viihdeorkesterien ja Retuperän WBK:n kanssa. Nykäsen sävellystuotanto painottuu musiikkiteatteriin. Tänä keväänä saa ensi-iltansa musiikkiteatteriteos Terveisiä Kalevalasta!. Nykänen on toiminut myös Ylen musiikkiohjelmien asiantuntijana, tekijänä, bloggaajana ja kommentaattorina.

Konsertti Iitin seurakuntakeskuksessa Kausalassa alkaa klo 18. Lippuja à 12 euroa (sisältää väliaikakahvin) myydään ennakkoon Iitin kirjastossa. Konsertti pidetään myös päivällä klo 13 Iitin lukiossa osana koulun musiikkikasvatusta.

Lisätietoja:
Iitin musiikkijuhlayhdistyksen puheenjohtaja Reijo Leino, p. 040 564 5500, sähköposti: reijo.leino@iittifestival.fiTakaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: