Iitin musiikkijuhlien 2013 orkesterivieras tulee Egyptistä

Egyptian Sinfonietta -orkesteri, jota johtaa Ahmed El-Saedi, on tulossa Suomeen Iitin musiikkijuhlille ensi kesäkuussa. Orkesteri esiintyy Iitin kirkossa perjantaina 14.6. solisteinaan Andres Mustonen, viulu, Jukka Harju, käyrätorvi, Kairon sinfoniaorkesterin huilisti Inés Abdel Daim sekä musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola.

Iitin festivaali käynnistyy keskiviikkona 12.6. Verlan tehdasmuseossa The Beatles -konsertilla, jonka sovitukset on tehnyt Teppo Ali-Mattila ja jonka juontaa Markku Veijalainen.

Iitin kirkon konsertit aloitetaan torstaina Bachin, Schubertin ja Saariahon teoksilla sekä Apocalyptica-sellisti Perttu Kivilaakson, Mari Palon, Lilli Paasikiven ja Mika Pohjosen ”Rakkaudesta oopperaan” -esityksellä. Lavalle astuu myös mm. Maj Lind -pianokilpailun 2012 finalisti ja nuorin osanottaja Johannes Piirto.

Festivaalin kolmas pianisti on Malmön oopperan kapellimestarina toimiva ”multimuusikko” Ville Matvejeff. Hän esiintyy useissa konserteissa, mm. lauantaikonsertissa Iitin kirkossa, kuten myös alttoviulisti Vladimir Mendelssohn ja sellisti Martti Rousi. Selloja lauantai-iltana nähdään kirkossa ennätysmäärä, sillä ohjelmaan sisältyy Villa-Lobosin Bachianas Brasileiras sopraanolle ja kahdeksalle sellolle.

Viimekesäisten kymmenvuotisjuhlien uusi konserttipaikka, Lossirannan kartano, on mukana myös tällä kertaa. Siellä pidetään romanttinen iltapäiväkonsertti perjantaina. Jo totuttuun tapaan festivaalin ohjelmaan kuuluvat myös Puimalakonsertti juontajanaan Jaakko Saariluoma sekä jazzkonsertti, jossa esiintyvään kokoonpanoon kuuluvat mm. kotkalainen muusikko Mika Huusari, harmonikka, ja vokalisti Juki Välipakka.

Hiidenvuoren perinteisessä yökonsertissa esiintyvät Lilli Paasikivi, Mika Pohjonen ja Johannes Piirto.

Konserttilippujen myynti alkaa 1.3. Ennakkovarauksia on mahdollista tehdä 15.2. alkaen.

 

11. IITIN MUSIIKKIJUHLAT 12. – 15.6.2013

 Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: