Jeni Packalén

Mezzosopraano Jeni Packalén teki debyyttinsä vuonna 2008 West Coast Kokkola -festivaaleilla Puccinin oopperassa Suor Angelica ja syksyllä 2009 Suomen Kansallisoopperassa Ullan roolissa Olli Kortekankaan oopperassa Isän tyttö. Tämän jälkeen rooleja on kertynyt useita, mm. La Principessa d´Eboli Verdin oopperassa Don Carlo, Carmen oopperassa La Tragedie de Carmen, Suzuki Puccinin Madama Butterflyssa, Olga Tšaikovskin Jevgeni Oneginissa sekä Stravinskin Hulttion tien Baba The Turk.

Halusta olla mahdollisimman monipuolinen muusikko on Packalénille syntynyt läheinen suhde myös kamarimusiikkiin, barokkimusiikkiin ja kirkkomusiikkiin. Vuodesta 2010 lähtien hän on esiintynyt säännöllisesti Kuhmon Kamarimusiikki -juhlilla, ja myös Lux Musicae, Ritarihuoneen kamarikesä, BarokkiKuopio sekä Naantalin musiikkijuhlat ovat kiinnittäneet hänet vuosien varrella taiteilijakseen. Packalén on esittänyt laajan kirjon passio- ja oratoriokirjallisuutta yhdessä mm. Radion sinfoniaorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Kymi Sinfonietan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Kuninkaantien muusikoiden kanssa.

Packalén on lukuisien Suomen kaupunkien lisäksi esiintynyt myös Saksassa ja Itävallassa. Lappeenrannan laulukilpailuissa hänet palkittiin toisella palkinnolla 2008. Vuonna 2009 hän oli Suomen Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen Bayreuth-stipendiaatti.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: