Jenni Niskala

Jenni Niskala on Helsingissä asuva ja työskentelevä taiteilija ja taidegraafikko. Hän suorittaa tällä hetkellä kuvataiteen maisterin tutkintoa Kuvataideakatemiassa.

Niskala rakentaa teoksiaan useista eri lähtökohdista. Ne ovat sekoitus taiteellista prosessia, tekniikan tuottamia rajoitteita ja aikaamme liittyviä ilmiöitä kuten digitalisaatiota ja visuaalista kommunikaatiota. Hänen käsityönä toteutettu taidegrafiikkansa lähestyy elementtivalintojen kautta digitaalista jälkeä – joka yhä uudelleen imitoi kädenjälkeä. Teokset rakentuvat suunnitelmallisuuden ja sattumanvaraisuuden, kädenjäljen ja mekaanisen jäljen vuoropuhelulle. Niskala pohtii myös katsojan roolia kuvan muodostumisessa. Yhtenä osana teosta voidaan pitää katsojaa, joka tulkitsee teosta omakohtaisen taustansa kautta. Niskala käyttää teoksissaan pääasiallisesti taidegrafiikan telaustekniikoita, ja jokainen hänen teoksensa on ainutkertainen. Teokset hän suunnittelee vedostustekniikan takia usein peilikuvana, ja kuvapinta rakentuu kerrostuen: taso, elementti tai väri kerrallaan.

Niskala valittiin Hämeen vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2017. Hänen teoksiaan löytyy muun muassa Suomen Valtion taidekokoelmista ja HUS:n taidekokoelmasta. Niskala on myös yksi niistä sadasta taiteilijasta, jotka toteuttivat presidentti Sauli Niinistön muotokuvan.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: