Juhani Palola

juhanipalola
Juhani Palola opiskeli Oulussa Tatjana Pogozevan ja Pertti Sutisen johdolla, Sibelius-Akatemiassa professori Anja Ignatiuksen ja Münchenissä professori Takaya Urakawan oppilaana. Mestarikursseilla hänen opettajinaan toimivat mm. Igor Bezrodnyi ja Eli Goren. Orkesterinjohtoa hän opiskeli Sveitsissä tsekkiläisen Stanislav Koudelkan johdolla.
Solistisen ensiesiintymisensä jälkeen 1968 Palola toimi useita vuosia orkesteritehtävissä Suomessa, mm. Oulun kaupunginorkesterin konserttimestarina. Sveitsiin hän muutti vuonna 1982. Vuodesta 1991 vuoteen 2003 Palola toimi Rorschachin pedagogisen korkeakoulun viulunsoiton lehtorina. Muutettuaan takaisin Suomeen hän on toiminut opettajana Lahden konservatoriossa. Hän on vuodesta 2003 lähtien ollut myös Kamariorkesteri TANTOn kapellimestari.

Pedagogina Juhani Palola on toiminut Suomen ja Sveitsin lisäksi useissa muissa maissa. Hän on pitänyt kursseja mm. USA:ssa (Ithaca School of Music, Sacramento State University, University of California, Davis), Valko-Venäjällä (Minskin musiikkiakatemia), Romaniassa (Bukarestin musiikkiakatemia) ja Albaniassa (Tiranan musiikkiakatemia). Esiintymismatkat ovat vieneet Palolan useimpiin Euroopan maihin sekä toistamiseen myös USA:han. Lisäksi hän on toiminut musiikkikilpailujen tuomaristoissa mm. Sveitsissä ja Romaniassa.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: