Perttu Kivilaakso

Perttu Kivilaakso on sellisti ja säveltäjä, joka tunnetaan etenkin neljän sellistin metallimusiikkiyhtye Apocalyticasta. Sello-opinnot hän aloitti viisivuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Csaba Szilvayn johdolla. Pienestä pitäen hän kuului Helsingin Juniorijousiin ja kiersi sen solistina. Vartuttuaan hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin ja Erkki Raution oppilaana ja suoritti sellonsoiton diplomin maksimiarvosanoin vuonna 2000. Lisäksi hän on osallistunut mm. Yo-Yo Man ja Anner Bylsman mestarikursseille. Vuonna 1996 Kivilaakso saavutti kansainvälisessä Paulon sellokilpailussa kolmannen sijan – saavutus, jota korkeammalle kukaan suomalainen ei toistaiseksi ole yltänyt. Kivilaakso soitti Helsingin kaupunginorkesterissa vuosina 1998–2005 ja ehti olla orkesterin soolosellistinäkin. Sellon ohella hän soittaa myös pianoa ja kitaraa.
Ennen rock-uraansa Kivilaakso esiintyi eri pianistien kanssa lukuisilla kotimaan kiertueilla ja ulkomailla. Hän on myös esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten orkesterien solistina 1990-luvun lopulla sekä useilla klassisen musiikin festivaaleilla ympäri Euroopan. Ensimmäisen kerran Kivilaakso esiintyi Radion sinfoniaorkesterin solistina jo 12-vuotiaana. Lisäksi hän on soittanut kamarimusiikkia useissa kokoonpanossa ja voittanut pohjoismaisen kamarimusiikkikilpailun.

Kivilaakso on säveltänyt elokuva- ja pelimusiikkia sekä useita Apocalyptican kappaleita. Kivilaakso palasi klassisille juurilleen Iitin musiikkijuhlilla 2013 ja 2014, joilla hän tulkitsi mm. Rautavaaran, Saariahon ja Beethovenin teoksia ja toi juhlille esityksen nimeltä Rakkaudesta oopperaan. Siinä olivat mukana Lilli Paasikivi, Mari Palo ja Mika Pohjonen. Rakkaus oopperaan juontaa juurensa Savonlinnan oopperajuhlilta, joilla hänen sellisti-isänsä soitti kesäisin. Vuonna 2016 sai kantaesityksensä Kivilaakson ja Eicca Toppisen Kansallisoopperalle säveltämä teos Indigo. Nyt kesäkuussa kantaesitetään puolestaan Kivilaakson Apocalypse-oratorio Ilmajoen musiikkijuhlilla.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: