Risto Lauriala

Pianotaiteilija Risto Lauriala opiskeli professori Timo Mikkilän johdolla Sibelius-Akatemiassa, jossa suoritti pianodiplominsa 1972. Opintojaan hän on täydentänyt Lontoossa Ilona Kabosin yksityisoppilaana sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa Dieter Weberin johdolla. Pianisti on myös suorittanut humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede.

Suuren yleisön tietoisuuteen Lauriala nousi vuonna 1970 voitettuaan Maj Lind -pianokilpailun. Vuonna 1974 hän sai ensimmäisen palkinnon Stepanov-kilpailussa Wienissä. Ensikonserttinsa hän piti 1973, minkä jälkeen hän on esiintynyt ahkerasti kamarimuusikkona, orkestereiden solistina ja lied-pianistina Euroopan maissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Toissavuonna yksi konserttimatka ulottui Etelä-Amerikkaan asti. Konserttien ohjelmistossa oli suomalaissäveltäjien Jean Sibeliuksen ja Eino Juhani Rautavaaran pianomusiikkia sekä Bachia, Chopinia ja Schumannia.

Konserttisarjoissaan Lauriala on usein esittänyt Beethovenin pianokonserttoja, Bachin Partitoita sekä Schubertin pianosonaatteja. Lauriala on toiminut vuodesta 1978 lähtien Sibelius-Akatemian säestyksen lehtorina, vuosina 1981–82 piano- ja kamarimusiikin lehtorina. Viime vuosina hän on levyttänyt paljon, mm. Sibeliusta, Bachia, Beethovenia, Schubertia sekä Josef Sukin ja Selim Palmgrenin pianoteoksia.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: