Sää aiheutti harmia Iitin musiikkijuhlillakin

Viime viikolla vallinnut vaihteleva ja epävakainen sää vaikeutti jonkin verran Iitin 14. musiikkijuhlien tapahtumien toteuttamista ja verotti kävijämääriä.

Hiidenvuoren yökonsertti jouduttiin lauantaina turvallisuussyistä siirtämään Iitin kirkkoon. Myös musiikkileirin lasten ja nuorten esiintyminen Kausalan torilla lauantaina peruuntui. Hiidenvuoren viimekesäiseen yleisömäärään, 723, tuli nyt pudotusta yli 400 kuulijan verran kun kirkossa yökonserttia kuunteli 293 henkeä. Kaikkiaan musiikkijuhlilla kävi hieman alle 2400 vierasta eri tapahtumissa, joita oli kaksitoista (viime vuonna 14). Tavoite oli noin 3000:ssa kävijässä aiempaa harvemmista tilaisuuksista huolimatta.

Ilmaistilaisuudet, joita olivat musiikkileirin konsertit Einolassa ja Perheniemessä sekä professori Eero Tarastin esiintyminen kesäkahvilassa, vetivät noin 260 kuulijaa. Suurimmat yksittäiset yleisömäärät olivat torstain avajaiskonsertissa ja lauantain konsertissa kirkossa; molemmat saivat noin 400 hengen yleisön. Loppuunmyydyin  konsertti oli Verlan ensimmäinen konsertti keskiviikkoiltana.

Ensi vuonna Iitin musiikkijuhlat taiteellisena johtajanaan pianisti Laura Mikkola järjestetään 14. – 17.6.2017.

Lisätietoja:

Iitin musiikkijuhlayhdistyksen puheenjohtaja Olli Pasila, p. 040 589 2341Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: