Svein Hundsnes

Norjalaisen Svein Hundsnesin tuotanto koostuu pääasiassa instrumentaalimusiikista, suurin osa orkesterille sävellettyä. Hän on säveltänyt pienempien orkesteriteosten lisäksi kolme sinfoniaa. Mainittakoon, että hänen eri tyylilajeja edustava huilukonserttonsa ensiesitettiin vuonna 2006 huilistina Vidar Austvik, orkesterina Stavangerin sinfoniaorkesteri ja johtajana Hannu Lintu.

Hundsnesin teoskokoelmaan kuuluu myös laulumusiikkia naiskuorolle sekä mezzosopraanolle ja pianolle. Hän on säveltänyt balettimusiikkia ja kamarimusiikkiteoksia erilaisille instrumenttiyhdistelmille, lisäksi sooloteoksia pianolle ja kaksi harmonikkasarjaa. Hundsnesin kamarimusiikkituotanto sisältää mm. Rilke-lauluja baritonille ja kamariorkesterille, jousikvartettoja sekä klarinettikvinteton. Kontrastina näille teoksille ovat jazz- ja rockpohjaiset Songs of Blue vaskikvintetille ja Downtown Horns kuudelle trumpetille. Teokset edellyttävät muusikoilta nk. funk-fraseerauksen (soul-musiikista kehittyneen afroamerikkalaisen musiikin tyylin) hallintaa.

Säveltämisen ohella Hundsnes opettaa musiikinteoriaa Stavangerin yliopistossa ja on tutkinut mm. Tšaikovskin musiikkia.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: