Yhdeksän Oscarin leffa Yaredin elokuvamusiikin ohella

Iitin musiikkijuhlat järjestää yhteistyössä kouvolalaisen Studio 123:n kanssa elokuvanäytöksen Kuusankoskitalossa perjantaina 15.6. klo 16 ennen illan ”Gabriel Yared – elokuvamusiikkia” -konserttia. Elokuva on yhdeksän Oscaria sekä Bafta- ja Golden Globe -palkinnot voittanut Englantilainen potilas vuodelta 1996. Sen ohjasi Anthony Minghella, käsikirjoitus oli kirjailija Michael Ondaatjen ja Anthony Minghellan, ja musiikin sävelsi Gabriel Yared. Oscarit tulivat mm. parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta ja parhaasta musiikista.

Perjantai-illan konsertissa Kuusankoskitalossa kuullaan libanonilais-ranskalaisen Yaredin säveltämää elokuvamusiikkia. Englantilaisen potilaan näytökseen Studio 123:ssa pääsee samalla lipulla. Konsertin ohjelma on sama kuin viime joulukuisen konsertin ohjelma Pariisissa, jolloin Lontoon sinfoniaorkesteri juhlisti Yaredin 40-vuotista taiteilijauraa. Yared vierailee nyt Suomessa ja Pohjoismaissa ensimmäistä kertaa.

Elokuvamusiikin konsertissa esiintyvät Yaredin (piano) itsensä lisäksi Enesco-jousikvartetti; Kamus-jousikvartetti; Petri Mäkiharju, kontrabasso; Eero Lehtimäki, klarinetti; Veera Pesu, oboe; Hannu Lehtonen, saksofoni; Petri Ikkelä, bandoneon; Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola, piano ja Héloïse Poulet, sopraano. Myös 20-vuotias laulaja Poulet tulee Ranskasta.

Festivaaliohjelmaa on muutoinkin täydennetty sen jälkeen kun ohjelma julkistettiin tammikuussa.

 Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: