Arja Yurtseven

 

Arja Yurtseven on opiskellut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa, ensin nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin solistisella linjalla. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1989, ja lisäksi hän on täydentänyt opintojaan monilla mestarikursseilla sekä useaan otteeseen Budapestissa Maria Vermesin oppilaana.
Arja Yurtseven toimi viulunsoiton lehtorina Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa 1986–87 ja ensiviulunsoittajana Turun filharmonisessa orkesterissa 1987–89. Vuonna 1989 hän siirtyi viulunsoiton lehtoriksi Turun konservatorioon. Arja Yurtseven on monipuolinen ja kokenut pedagogi. Yhtälailla vasta-alkajat kuin jo pitkällä ammattiopinnoissa olevat opiskelijat ovat saavuttaneet erinomaisia tuloksia hänen ohjauksessaan.

Viulupedagogiikkaa Yurtseven opettaa Turun ammattikorkeakoulussa sekä syksystä 2009 lähtien myös Sibelius-Akatemiassa, jossa työskentelee myös sivutoimisena viulunsoiton opettajana.

Arja Yurtseven toimii aktiivisesti orkesteri- ja kamarimuusikkona mm. kamarimusiikkiyhdistys Turku Ensemblen riveissä. Hän on viime vuosina perehtynyt myös barokkiviulun soittoon, jota opiskeli Kreeta-Maria Kentalan johdolla ammattikorkeakoulu Noviassa valmistuen sieltä vuonna 2015. Arja Yurtseven on vuonna 2013 perustetun Turun Vanha Musiikki ry:n perustajajäsen, ja soittaa ahkerasti erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa.Takaisin edelliselle sivulle

Kauden juliste

Ajankohtaista

Ohjelma 2019 julkaistu

Palveluja juhlien ohessa

Lehdistölle

Arkisto

Taloudelliset tukijamme:

Kymenlaakson maataloussäätiö


Muut yhteistyökumppanit: