15.6.2022 | Uutiset

Iitin musiikkijuhlien kuvataiteilijan Sanna Saastamoinen-Barrois'n näyttely avautui tänään Iitin kirkonkylässä. Tilateos "Vihreyttä katsoin" käsittää 250 valokuvavedosta postikortilla, valokuvavedoksen purjekankaalla ja öljymaalauksen rakennuskankaalla. Ulkoteos "Pyhä puu" on valokuvamaisemateos purjekankaalla.

Tilateos käsittelee elämän kiertoa Saastamoinen-Barrois’n lähipiirissä, jota hän on dokumentoinut vuodesta 1995 muutettuaan kotoa Iisalmesta Pariisiin.

Saastamoinen-Barrois on valokuvaaja, muotoilija, ohjaaja ja visuaalinen taiteilija, joka installaatioillaan tutkii olemassaoloa. Hänen töitään on Pariisin ja Suomen designmuseoiden kokoelmissa sekä julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. Saastamoinen-Barrois työstää parhaillaan valokuvakirjaa ranskalaisen kustantajan kanssa ja viimeistelee valokuvataiteellista lyhytelokuvaa ”River Flows”, jossa mukana on mm. näyttelijä Seela Sella.

Näyttely on nähtävänä Iitin kirkonkylän kesäkahvilan näyttelytilassa juhannuksen yli eli 27.6. saakka, ulkoteos 14.8. saakka.

 

 


Liput myynnissä Tiketissä sekä Iitin kirkonkylän infopisteellä.