22.5.2024 | Uutiset

Iitin musiikkijuhlien 2024 kuvataiteilijoita ovat kaksi Oulun seudun keskeistä kulttuurivaikuttajaa, Moosa Myllykangas ja Pasi Räbinä.

Mm. pienteollisuuden jätemateriaaleista, metallista ja muovista pieniä ja suuria teoksia luova kuvataiteilija Myllykangas on tällä hetkellä myös Oulun asuntomessujen 2025 taidekoordinaattori. Oulujoen suistomaisemiin rakennetaan uusi Hartaanselänrannan asuinalue, jota varten kaupunki laatii taideohjelman Myllykankaan johdolla. Ohjelman tavoitteena on lisätä kuntalaisten hyvinvointia toteuttamalla alueelle ”maamerkkejä”, jotka tilataan ammattitaiteilijoilta.

Räbinä tunnetaan pukusuunnittelijana, joka on uransa aikana suunnitellut näyttämöpukuja yli sataan oopperan, teatterin ja modernin tanssin tuotantoon. Taiteen edistämiskeskus on valinnut Räbinän pukusuunnittelun taiteilijaprofessoriksi vuosiksi 2024–2028, alansa ensimmäisenä kautta aikojen. Yksi Räbinän keskeinen professuurihanke on Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 liittyvä Tomorrow’s Wardrobe, Tulevaisuuden vaatesuunnittelu.

Myllykangas ja Räbinä ovat aiemminkin työskennelleet yhdessä ja pitäneet yhteisnäyttelyitä. Iittiin tuleva Wild-näyttely yhdistää kuvataidetta, valokuvataidetta ja muotoilua. Teoksissa tarkastellaan ihmisen suhdetta ympäristöön ja luontoon eri lajien kautta. Taiteilijat kertovat tavoittelevansa töissään kokemuksellista yhteyttä luontoon näyttämällä sen ihmisen tai eläimen kehossa.

WILD - Moosa Myllykangas ja Pasi Räbinä, valokuvia ja veistoksia

Näyttely Iitin kirkonkylän kesäkahvilan näyttelytilassa 12.24.6.

Avajaiset tiistaina 11.6. klo 18.00

 

Lisätietoja:

Näyttelyvastaava Iina Helander, Iitin musiikkijuhlat p. 040 838 2084

https://iittifestival.fi/fi/taiteilijat/

https://moosamyllykangas.com/

https://www.pasirabina.com/

Tiedotetta muokattu 4.6.24: vaihdettu titteli taidekoordinaattori kuvataiteilijaksi.