IITTI MUSIC FESTIVAL

Year after year, the Iitti Music Festival features top national and international artists and rising stars. The Artistic Director is Laura Mikkola, a pianist of international acclaim. Thanks to her, the festival programme always consists of both classical and contemporary music, often world or Finnish premieres, and unique crossover events. In idyllic village settings, just before Midsummer.

CONTACT TICKETS

Schedule

Iitti Music Festival 2023


 • Tuesday
  13 Jun 2023

  6:00 pm

  Opening of the art exhibition My Nature
  Iitti Summer Café
  free entrance
  Tickets
 • Wednesday
  14 Jun 2023

  10:00 am

  Art exhibition My Nature by minister Pertti Salolainen open daily 14.-26.6.
  Iitti Summer Café
  free entrance
  Tickets

  6:00 pm

  “And Beautiful is all Creation..." Concerts at the Verla Mill Museum
  Verla Mill Museum
  32,-
  Tickets

  8:00 pm

  “And Beautiful is all Creation..." Concerts at the Verla Mill Museum
  Verla Mill Museum
  32 €
  Tickets
 • Thursday
  15 Jun 2023

  12:00 pm

  Rehearsal for Prokofiev's Peter and the Wolf, for children
  Iitti Church
  free registration
  Tickets

  5:30 pm

  Meeting with Žibuoklė Martinaitytė, composer
  Iitti Summer Café
  free entrance
  Tickets

  7:00 pm

  Opening Concert
  Iitti Church
  €38 / €23
  Tickets
 • Friday
  16 Jun 2023

  4:00 pm

  A 'Musical Conversation' between Kimmo Hakola, composer and Minna Lindgren, writer and journalist
  Iitti Summer Café
  free entrance
  Tickets

  6:00 pm

  Friday Concert
  Iitti Church
  €38 / €23
  Tickets

  9:00 pm

  Rock & Roll at Radalla Resort: Los Jefes
  Radalla Resort
  €25
  Tickets
 • Saturday
  17 Jun 2023

  1:00 pm

  'Grand Emotions' Concert at Saukonkallio Dance Pavilion
  Saukonkallio Dance Pavilion
  € 27
  Tickets

  6:00 pm

  Saturday Concert
  Iitti Church
  €38 / €23
  Tickets

  11:00 pm

  Late-night Open-air Concert
  Hiidenvuori Hill
  €25
  Tickets


Download full schedule

 

 


Artistic Director
Laura Mikkola
Photo: Liisa Valonen

Performers


View all performers

Our financial supporters

and other partners

Los Jefes

Klassinen rock, soul, blues ja funk

Jussi Mikkola, saksofoni & laulu; Pekka Pulkkinen, kitara; Timo Makkonen,
kitara; Sakari Melander, basso; Riku Ahola, rummut

Los Jefes on vuonna 2011 Helsingissä perustettu rokkia soittava viisihenkinen yhtye. Lakien säätämisen, tarkastamisen ja tulkinnan sekä kouluttamisen ja kiertämisen vastapainona lakimiesviisikko kääntää bändin muodossa nupit kaakkoon ja antautuu musiikin pauloihin. Viileän eleettömästä ja matalasta profiilista huolimatta yhtye on saavuttanut vuosien aikana suurta suosiota erityisesti valtionhallinnon eri toimielinten henkilöstön keskuudessa. Bändin settilista on taattua 1970–90-luvun rehellistä rokkia, josta jokainen c-kasetin kuluttaja löytää tiensä nuoruusmuistojen parhaisiin hetkiin.

Yhtyeen kotisivut

Waltteri Torikka

baritoni

Waltteri Torikka esiintyi ensimmäisen kerran Iitin musiikkijuhlilla yhdessä sopraano Marjukka Tepposen kanssa vuonna 2010, jolloin kumpikin oli juuri voittanut sarjansa Lappeenrannan laulukilpailussa.

Baritonin uran alkuna voidaan pitää lukioaikaista tamperelaista Postiklubi-bändiä, joka voitti Torikan sanoituksella rock-lyriikan SM-kilpailun 2002. Bändiaikojen jälkeen Torikka kävi piano- ja laulutunneilla Tampereen konservatoriossa ja aloitti myöhemmin urkujensoiton opinnot Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla. Varusmiessoittokunnassa käydyn armeijan jälkeen voiton veivät kuitenkin lauluopinnot Pekka Kähkösen johdolla. Torikka valmistui sekä Sibelius-Akatemiasta että Kööpenhaminan kuninkaallisesta ooppera-akatemiasta vuonna 2012. Hän opiskeli myös Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa Roland Hermannin johdolla vuonna 2008. Pro Musica -säätiö valitsi hänet 2014 Vuoden nuoreksi muusikoksi.

Myös Martti Talvela -palkinnon saaneen Torikan ohjelmisto ulottuu oopperapäärooleista ja vaativasta klassisesta ohjelmistosta aina viihde- ja elokuvamusiikin klassikoihin. Debyyttialbumi ”Sydän” Jyväskylä Sinfonian kanssa myi platinaa Suomessa ennätysajassa. Esiintyjänä hän onkin yhtä lailla kotonaan suurilla areenoilla kuin intiimeissä saleissa. Isoista areenoista mm. Suomen kansallisooppera, Savonlinnan oopperajuhlat, Kööpenhaminan kuninkaallinen ooppera, Festival d'Aix-en-Provence, Royal Albert Hall ja Helsingin olympiastadion ovat tulleet hänelle tutuiksi. Torikan oopperarooleihin ovat kuuluneet mm. Don Giovanni, Jevgeni Onegin ja Cosi fan tutten Guglielmo. BBC:n sinfoniaorkesterin solistina hän debytoi Sibeliuksen Kullervo-sinfonian nimiroolissa Lontoon Proms-festivaalilla ja Lahden Sibelius-festivaalilla 2015.

Television Tähdet tähdet ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmistakin tunnetuksi tullut Torikka muistetaan myös Tuomas Kantelisen Mannerheim-oopperan pääroolista Ilmajoen musiikkijuhlilla. Kuluneen kevään aikana hän on esittänyt Johanna Rusanen-Kartanon tavoin pääosaa Aulis Sallisen Punainen viiva -oopperassa Turussa. Heinäkuussa saa kantaesityksensä teos Ihmiset suviyössä Hämeenkyrön festiwaaleilla, jonka taiteellisena johtajana Torikka toimii. Paavo Korpijaakon säveltämä ooppera perustuu F. E. Sillanpään samannimiseen romaaniin. Päärooleissa esiintyvät Waltteri Torikka, Johanna Rusanen-Kartano, Tuomas Miettola, Päivi Nisula ja Ilkka Hämäläinen. Ja Savonlinnan oopperajuhlilla Torikka laulaa Papagenon roolin Mozartin iki-ihanassa Taikahuilussa.

Kuva: Warner Music Finland

Hanna-Kaarina Heikinheimo

huilu

Tulossa...

Mia Kari

käyrätorvi

Mia Kari on työskennellyt Sinfonia Lahden käyrätorviryhmän varaäänenjohtajana vuodesta 1996. Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2004 valmistunut Kari on orkesterityön ohella soittanut paljon kamarimusiikkia ja toiminut avustajana useimmissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa. Hän myös opettaa käyrätorvensoittoa Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa. Muusikkotyön ohella Kari toimii monissa luottamustoimissa ja on mukana erilaisten tapahtumien organisoinnissa. Vapaa-aikana hän neuloo ja harrastaa pyöräilyä ja hiihtoa.

 

Kuva: Marco Borggreve